onsdag 20. august 2008

Vingetyven

«Vingetyven» handlar om menneske som tek seg ein fridom dei ikkje har rett på.

Tove Nilsen har skrevet boka "Vingetyven", den omhandler en som tar kontroll over en annens liv - til den innerste sfære - uten å spørre om lov.
Det er flere sine vinger som blir stjålet i boka, og historien er alt annet enn vakker.
I romanen kommer vi tett innpå to menneskers liv, som på skjebnesvangert vis flettes inn i hverandre - mens leseren rives med på en psykologisk thrilleropplevelse.

Tove Nilsen har psykologisk teft. Gjennom portrettet av Henry Finnsen risser hun opp et mobbeoffers liv, et liv i fornedrelse og skam. Henry har knapt kontakt med andre, og blir glad når pizzabudet smiler til ham. Det er ikke vanskelig å føle medlidenhet med ham. På den annen side er han iskald og ustabil, beregnende, men også utilregnelig.
"Det er nesten som i en actionfilm, der pistolduellen er erstattet med psykologisk krigføring mellom forfølgeren og hans ofre."

"Jeg venter på ei jente som ikke aner at jeg venter på henne."

Urovekkende tegn som varsler ulykke, spres jevnt utover sidene, mer og mer intensivt, og når noe skjer, skjønner vi det ikke før det skjer.

Kilde Anne Lise Jomisko, http://www.bokkilden.

Media slår opp og fokuserer på hvor farlig det er å ferdes ute alene, hvor farlig det er å gå ute om natten alene... spesielt hvis man er kvinne, og det blir sagt at media fungerer som en skremselskanal. Så lenge mennesker med usikre hensikter finnes der ute, kan media bare informere for min del.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar